Spaander marina

Spaander Marina verzorgt vaartochten over de Gouwzee waarbij alles mogelijk is. Hierin bieden wij niet alleen losse tickets aan, maar kunt u er ook voor kiezen om een arrangement op maat te laten samenstellen voor groepen.

Pieperrace - wedstrijd voor traditionele zeilschepen -

Wat kun je verwachten:

 1. Historische Significatie: De Pieperrace herdenkt de moed en veerkracht van de Volendammers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ontdek het verhaal achter de iconische Volendammer Kwakken, die dienden als transportmiddel voor aardappelen (piepers) vanuit Friesland, een levenslijn in tijden van schaarste.

 2. Spannende Zeilwedstrijd: Ervaar de opwinding van de wedstrijd terwijl traditionele zeilschepen strijden om de titel in een reeks uitdagende races op de wateren van het Markermeer. Bewonder de behendigheid van de bemanningen terwijl ze manoeuvreren tegen de wind en de elementen.

 3. Culturele Festiviteiten: Geniet van een levendige ambiance aan de wal met muziek, dans en traditionele ambachten. Proef heerlijke lokale lekkernijen en dompel jezelf onder in de rijke cultuur van Volendam.

 4. Ontmoet de Zeelieden: Maak kennis met de gepassioneerde zeilers en luister naar hun verhalen over de zee en het erfgoed van de Pieperrace. Ontdek de geheimen van het zeemansleven en laat je inspireren door hun avonturen.

 5. Familieplezier: De Pieperrace is een evenement voor het hele gezin! Kinderen kunnen deelnemen aan leuke activiteiten, terwijl ouders genieten van de festiviteiten en de spanning van de race.

Mis deze unieke gelegenheid niet om de magie van de Pieperrace te ervaren en deel te nemen aan een historisch eerbetoon aan de maritieme erfenis van Nederland. Kom naar Volendam en word deel van dit onvergetelijke evenement dat traditie, avontuur en gemeenschap samenbrengt op de wateren van het Markermeer. We kijken ernaar uit om je aan boord te verwelkomen!

Aanvullende informatie:

Datum: 6 en 7 april

Duur: 1.5 uur

 • Specifieke tijd in overleg bepalen
 • Meerdere uren mogelijk

Catering:

 • Inclusief: Onbeperkt drank (bier, wijn en fris)
 • Extra optie: Luxe borrelplank
  • Geniet van een luxe borrelplank met Volendamse koude delicatessen.

Luxe Borrelplank:

 • Basisprijs: €125
 • Personen: Minimaal 10
 • Per persoon extra: €12,50

Opstaplocatie : Steiger t.h.v. Havendijkje 2

Maximaal aantal personen:35

Voor meer informatie en boekingen kunt u het contactformulier invullen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Pieperrace - wedstrijd voor traditionele zeilschepen -